Tryggere med E-takst

I iHUS tar vi i bruk E-takst for å kvalitetssikre verdivurdering av boliger. E-takst er utviklet av Eiendomsverdi AS, et selskap som eies av blant andre Eika Boligkreditt, Nordea Bank Norge, SpareBank 1 Gruppen og DNB. Selskapet leverer fra før systemer med omfattende informasjon om det norske boligmarkedet til landets meglerforetak og banker. Eiendomsverdi AS lager også eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk på oppdrag fra Eiendom Norge.

 

Minimum tre bilder
E-takst stiller konkrete krav til dokumentasjon av boligen og verdivurderingen. Den skal minimum inneholde tre bilder av eiendommen; ett av bad, kjøkken og fasade. I taksten sammenholdes meglervurderingen opp mot Eiendomsverdis egen verdivurdering, samt i forhold til omkringliggende salg. Eventuelt andre verdivurderinger innenfor siste seks måneder skal også fremgå, dette for å avdekke eventuell «shopping» av verdivurderinger. Meglers verdivurdering skal også sammenlignes med det generelle prisnivået i den aktuelle kommunen.

Vanskeligere å svindle
– E-taksten legges inn i en database, og banken kan derfor være sikker på at taksten den får seg forelagt er ekte. Dette eliminerer i praksis muligheten til å manipulere meglervurderingen, sier Espen W. Relbo, daglig leder i Eiendomsverdi.

Han kan konstatere at bruken av e-takst har eksplodert den siste tiden, fra en månedstakt på 1-2 000 i 2015 til nærmere 5 500 i mars i år.

Grundigere dokumentasjon
En E-takst og tidligere omsetningstall lagres og blir et historisk dokument knyttet til gårds- og bruksnummer på eiendommen. Dette innebærer at opplysninger om tidligere omsetninger enkelt kan sammenlignes med den nye. Ev. avvik blir synlig og må begrunnes av megler.

iHUS Facebook

Pressekontakt

Geir Ole Reiakvam
Mob: 922 39 181
geirole@ihus.no

JOBBE I iHUS?
Vi er alltid på jakt etter nye meglertalenter. Vi kan tilby deg spennende jobb i et prestasjonsfremmende miljø. Ta kontakt med vår salgsdirektør Geir Ole Reiakvam på tlf. 922 39 181.

LYST TIL Å STARTE iHUS?
Er du eiendomsmegler og har en drøm om å starte noe eget? Kontakt Geir Ole Reiakvam for å høre mer om iHUS sitt franchisekonsept. Kontakt oss på telefon 922 39 181.

Slider with ID 2 is not found