Bruk god tid

Skal du flytte i ny leilighet eller nytt hus? Da tenker du sikkert mye på om du vil trives der. Hvordan er nærmiljøet? Kollektivtransport, butikker, skolekrets, naboer og nærmiljøet er viktige for trivselen. Mange får raskt sterk tilknytning til området de bor i.

Hvor er vi i livet om fem eller ti år? Hvilke kvaliteter er viktige ikke bare nå, men også om noen år? Vil det være behov for flere soverom? Vil det da være viktig å ha en egen loft eller kjellerstue der barna kan være sjefene? Eller er terskelløse gulv og alt på et plan et større behov? Det kan være en nyttig å tenke igjennom dette før valget om ny bolig tas.Hvor lenge skal vi bo her? Dersom neste bolig er et sted dere ønsker å slå dere til ro i på lang sikt, vurder boligens potensiale.

Noen boliger er som de er, med få muligheter til endring. Men beliggenheten kan ikke endres. Kanskje du kan kjøpe et større objekt i nabolaget senere. Som regel får en bedre råd jo eldre en blir, og kravene til boligen endrer seg. Da kan det være greit å ha mulighetene åpne for forbedring, for eksempel gjennom å bygge ut, pusse opp eller endre boligens planløsning og uteareal.

Hvordan ser hverdagen ut, er dere midt i tidsklemmen mellom barn på aktiviteter og to voksne i full jobb? For noen står valget mellom stor bolig utenfor sentrum eller mindre bolig og sentral beliggenhet. Tenk nøye gjennom hva du ønsker å prioritere. Kanskje livet i byen frister mer enn timer brukt i bilkø?Hvor er vi om fem år? Hvilke kvaliteter er viktig litt frem i tid? Vil det da være viktig å ha en egen kjellerstue eller loftsstue der barna kan ha kommandoen? Vil det være behov for flere soverom? Eller vil det være viktig å ha alt samlet på én etasje? Det kan være smart å tenke igjennom dette før valget om ny bolig tas.

krangel

Hvor lenge skal vi bo her? Dersom neste bolig er et sted dere ønsker å slå dere til ro i på lang sikt, vurder boligens utviklingspotensial. Eventuelt om det er et område der dere har råd til å kjøpe dere en større bolig i området senere. Som regel får en bedre råd desto eldre man blir, og kravene til bolig endrer seg i løpet av livet. Da kan det være greit å ha mulighetene åpne for forbedring, for eksempel gjennom å bygge ut, pusse opp eller endre boligens planløsning eller uteareal.

Hvordan ser hverdagen ut? For mange står valget mellom større bolig utenfor sentrum eller mindre bolig og sentral beliggenhet. Tenk nøye gjennom hva du ønsker å prioritere, og hvordan hverdagen frem og tilbake til jobb og andre aktiviteter vil være i den boligen du vurderer.

Osloby_høst_1-e1445409948487

Det kan lønne seg å pusse opp? Ofte er det en god investering, men det kommer også an på hvor mye du selv kan gjøre. Er du handymann eller handykvinne kan oppussing være et spennende prosjekt, men det kan også være slitsomt. Hva er realistisk at dere får til? Hvem kan dere eventuelt engasjere for å få hjelp? Hva er tids- og kostnadsramme for et slikt oppussingsprosjekt?

Hvilke andre større kostnader har vi fremover? Mange knytter store deler av sin egenkapital opp i boligen, noe som i de aller fleste tilfeller er en god investering. Særlig hvis du skal bo i boligen over lengre tid, og vil få større romslighet i økonomien over tid.

Det er også lurt å bruke tid på å lese opplysningene i salgsoppgaven før man gir bud. Ellers kan man risikere å få uønskede opplevelser.

iHUS Facebook

Pressekontakt

Geir Ole Reiakvam
Mob: 922 39 181
geirole@ihus.no

JOBBE I iHUS?
Vi er alltid på jakt etter nye meglertalenter. Vi kan tilby deg spennende jobb i et prestasjonsfremmende miljø. Ta kontakt med vår salgsdirektør Geir Ole Reiakvam på tlf. 922 39 181.

LYST TIL Å STARTE iHUS?
Er du eiendomsmegler og har en drøm om å starte noe eget? Kontakt Geir Ole Reiakvam for å høre mer om iHUS sitt franchisekonsept. Kontakt oss på telefon 922 39 181.

Slider with ID 2 is not found