Osterhaus gate 21D

SENTRUM. Tiltalende leilighet med arealeffektiv planløsning og som vender inn mot indre gårdsrom. Klassisk bygård fra 1876 som ble rehabilitert i 2006.
 • Oslo
 • Osterhaus gate 21D, 0183 Oslo
 • 1,250,000
Gi bud
 • Osterhaus gate 21D presentert av iHUS Eiendomsmegling v/Henrik Nylænder Nilsen.
 • God stue med plass til sofa og spisebord.
 • Detalj: Kjøkken.
 • Delikat bad med vegghengt klosett, servant med overspeil, svingbare dusjdører og opplegg for vaskemaskin.
 • Oppbevaringsnisjè over klosett.
 • Sovealkove har i dag et garderobeskap og seng på 140 cm.
 • Entrè med oppbevaringsplass.
 • Fasade Osterhaus gate 21.
 • klassisk gård fra 1876.
 • Pent opparbeidet indre gårdsrom.
 • Nærområdet: Torggata.
 • Nærområdet: Torggata.
 • Nærområdet: Schous bryggeri.
 • Nærområdet: Grünerløkka.
 • Nærområdet: Sofienbergparken.
 • Nærområdet: Parkteateret.
 • Nærområdet: Sudøst.

Prisdetaljer

 • Prisantydning1,250,000
 • Fellesgjeld1,000,268
 • Totalpris2,250,268
 • Primærrom25m2
 • BoligtypeLeilighet
 • EierformBBL
 • Soverom1
Gi bud

Areal, byggeår og matrikkel

 • Bruksareal25m2
 • Byggeår1876
 • Kommuenr.301
 • Gårdsnr.208
 • Bruksnr.512
 • Meglers ref.14170042

Visning

 • Mandag 24. April, kl. 18:30-19:30

Megler

Henrik Nylænder Nilsen

Partner / Eiendomsmegler MNEF

henrik@ihus.no

97 00 95 14

Osterhaus gate 21 D er en lys og meget tiltalende 1(2)-roms med luftig planløsning og god standard. Boligen ligger usjenert til i 1. etasje og vender inn mot stille bakgård, i en klassisk bygård oppført i 1876. Leiligheten og bygningsmassen forøvrig ble modernisert i 2006. Leiligheten fremstår som pen og velholdt med nyere kjøkkeninnredning fra IKEA, samt et delikat baderom. Leiligheten vender inn mot indre gård, uten eksponering mot gate, med hyggelig felles gårdsrom rett utenfor vinduet.

Leiligheten har en god stue med plass til sofa og spisebord, kjøkken med integrerte hvitevarer, samt et stort flislagt bad med gulvvarme og opplegg for vaskemaskin. Videre er det en sovealkove med plass til seng (140 cm) og medfølgende garderobeskap.

Planløsningen er arealeffektiv og med takhøye vinduer gir en herlig romfølelse.

Innhold

Leiligheten har en sentral, men skjermet beliggenhet like ved Hammerborg Torg. Kort vei til alt av servicefasiliteter, og det gode tilbudet av kollektiv transport gjør det enkelt å reise rundt omkring.

Det er mye spennende å finne på i området og du må ikke gå langt før du møter det yrende livet Oslos gater har å by på. Bare 1 minutts gange utenfor dørterskelen kommer du til Torggata, hvor du finner en rekke godt omtalte serveringssteder. Her kan du velge mellom kinesisk og mexicansk, pizza, sushi eller de beryktede burgerne fra Munchies. Når mørket legger seg fylles barene Crow Bar & Bryggeri og Tilt. Her kan du velge og vrake i øltyper, eller slippe deg løs med flipperspill, shuffleboard og andre klassiske arkadespill.

Populære Grünerløkka og St. Hanshaugen ligger en kort spasertur unna, samt Karl Johan med sine mange shoppingmuligheter. Av dagligvarebutikker finner du Kiwi og Joker innen tøffelavstand, samt flere kiosker som Deli Deluca og 7-Eleven. Dersom du ønsker en kick-start på dagen, ligger også Starbucks i Torggata med sitt brede kaffetilbud.

For den aktive har du flere treningssentre i nærheten, blant annet SATS Spektrum, Condis og Actic Storgata. Fine turmuligheter langs Akerselva, som strekker seg helt opp til Kjelsås. Pent opparbeidede grøntområder i nærheten, med blant annet Sofienbergparken, Olaf Ryes plass eller parken på St. Hanshaugen.

Godt offentlig kommunikasjonstilbud i nærheten.
Hausmanns gate ligger ca. 2 minutters gange fra leiligheten, her går trikk 11, 12, 13 og 17, buss 30,31 samt nattbuss. Jernbanertorget T-banestasjon innen få minutters gange.

Standard

Entré:
Lys entré med plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Praktisk garderobeløsning for oppbevaring. Dørcalling. Parkett på gulv, malte flater på vegger og malt himling. Varmematte i gulv.

Stue:
Lys og trivelig stue med delvis åpen kjøkkenløsning. Det store vinduet slipper inn godt med naturlig dagslys og den gode takhøyden bidrar til god romfølelse. Det er plass til både sofa og spisebord. Hyggelig utsyn mot pent opparbeidet bakgård. Parkett på gulv, malte flater på vegger og malt himling. Varmematte i gulv.

Kjøkken:
Meget pen kjøkkeninnredning fra IKEA med glatte skapfronter i hvit høyglans. Benkeplate i heltre eik og oppvaskkum med ettgreps blandebatteri. Med både under og overskap er det godt med skapplass. Integrerte hvitevarer som kjøleskap, stekeovn og keramisk topp følger med. Parkett på gulv, fliser og malte flater på vegger og malt himling.

Bad/WC:
Stort og lekkert baderom fra 2006 med servant, vegghengt klosett og dusj. Plassbygde hyller og opplegg for vaskemaskin. Speil og belysning over servant. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv og vegger og malt himling med downlights.

Sovealkove:
Sovealkove med plass til seng og garderobeskap. Alkoven vender inn mot stille bakgård. Parkett på gulv, malte flater på vegger og malt himling.

Bygning, generelt: Grunnmur i naturstein/tegl, antatt fundamentert til lastfordelende flåte. Noe skjevheter i bygget. Yttervegger i murverk/tegl. Utvendig pusset og malt. Etasjeskillere med trebjelkelag. Løpende vedlikehold og oppgraderinger må påregnes på eldre bygg.

Vinduer: Vinduer med 2-lags isolerglass fra 2005.

Ytterdør: Entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 30 db. Døren er fra 1987.

Overflater på innvendige gulv: 3-stav eikeparkett. Fliser på bad.

Overflater på innvendige vegger: Malte overflater. Mosaikkfliser mellom benkeplate og overskap på kjøkken.

Overflater på innvendig himling: Malte himlinger.

Luftbehandling, generelt: Elektrisk vifte på bad. Det er ikke luftepalte mellom dørblad og dørterskel. Avtrekksvifte på kjøkken. Tilluftventiler på yttervegg i stue og sovealkove.

VVS-installasjoner: Varmtvannsbereder på 116 liter, fra 2005 er plassert over himling på baderom. Adkomst fra luke i vegg på kjøkken.

Elvarme, generelt: Varmekabler på bad. Varmematte i entré og stue. Mill panelovn i stue.

Kjøkken: Ikea kjøkkeninnredning fra 2006 med glatte skapfronter i hvit høyglans. Benkeplate i heltre eik. Oppvaskkum/benkebeslag med ettgreps blandebatteri. Belysning under overskap. Integrert kjøleskap, stekeovn og keramisk topp. Vannrør i plast/pex-rør. Synlig avløpsrør i plast.

Bad/WC: Baderom med servant, vegghengt toalett og dusj. Speil og belysning over servant. Opplegg for vaskemaskin. Keramiske fliser på gulv og vegger. Plastsluk. Gulvsluk bør rengjøres regelmessig for å hindre oppfylling. Malt, senket himling med innfelte downlights med dimmer. Skjult rør-i-rør opplegg. Samlestokk er plassert over himling på bad.

Diverse

- Ingen forkjøpsrett
- Ingen dokumentavgift
- Borettslaget eier et næringslokal som leies ut. Leieinntekt fra næringslokalet benyttes til nedbetaling av lån 83987137935.
- Borettslaget består av 34 andeler.
- Gården og leiligheten ble pusset opp i 2006.
- Leiligheten ligger usjenert til inn mot bakgård.
- Leiligheten disponerer kjellerbod.
- Vinduer med 2-lags isolerglass fra 2005.
- Entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 30 db.
- Kabel-TV fra Canal Digital.
- Dørtelefon med portåpner.
- Kabel-TV fra Canal Digital.
- Downlights i entré.
- Downlights med dimmer på bad.
- Garderobeskap i sovealkove.
- Garderobeløsning i entré.
- Integrerte hyller i vegg i stue.

Borettslaget opplyser at følgende rehabiliteringer og vedlikehold er utført de senere år:
2016 2016 Nye dører til kjeller samt utskiftning av låser til hovedport, oppganger og kjeller.
2015 - 2015 Oppgradering av oppgang D.
2015 - 2015 Utskiftning av brannslukkingsutstyr i alle andeler.
2014 - 2015 Nye porttelefoner.
2013 - 2013 Rehabilitert gavlvegg mot bakgård.
2013 - 2014 Oppgradert felles elektrisk anlegg.
2012 - 2012 Rehabilitering av gavlvegg mot Mariboesgate.
2011 - 2012 Pumpeanlegg til kloakksystemet.
2007 - 2008 Rehabilitering av bakgård.

Adkomst

Enkel adkomst fra Mariboes gate. Det vil bli skiltet med IHUS visningsskilt ved fellesvisninger.

Godt offentlig kommunikasjonstilbud i nærheten. Hausmanns gate ligger ca. 2 minutters gange fra leiligheten, her går trikk 11, 12, 13 og 17, buss 30,31 samt nattbuss. Jernbanertorget T-banestasjon innen få minutters gange.

Parkering

Gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Fyring/oppvarming

Varmekabler på bad. Varmematte i entré og stue. Mill panelovn i stue.

Tomt

TOMT.EIET

Fellesutgifter

5618

Omkostninger

Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt): 3900
Panteattest kjøper: 172
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk: 430
Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk: 430

Bebyggelse

Området består i all hovedsak av lavblokkbebyggelse med tilhørende boliger og noe næringslokaler. Flott opparbeidede grøntområder i nærheten.

Dyrehold

Må søke styre om godkjennelse for dyrehold.

Eierskiftefors

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Budgivere og interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæringsskjema og tilstandsrapport/boligsalgsrapport.

Selges "som den er":
Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven § 3-9. Dette innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel fravikes til ugunst for kjøper. Eiendommen har allikevel mangel der dette følger av avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" eller § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" eller eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene for øvrig.