10 råd til deg som selger bolig

1. Velge megler

Kommunikasjon og tillit er viktig når man skal selge bolig. Legg derfor vekt på å finne en megler du finner tonen med og som kan følge deg opp hele veien. Inne på våre kontorer vil du bli kjent med hver enkelt megler, og finne den du vil samarbeide med i salgsprosessen.

2. Forberede salg

En god eiendomsmegler vil gi deg råd om hvordan du kan gjøre boligen din til et mer attraktivt salgsobjekt. Forutsetningen må alltid være at verdiøkningen er høyere enn kostnaden ved å pusse opp. Våre meglere kjenner markedet, de kan gi deg gode råd underveis til hva som lønner seg.

3. Boligstyling og fotografering

Boligstyling betyr å iscenesette boligen slik at fotografen kan ta fine og salgsfremmende bilder. Dette gjør det lettere for potensielle kjøpere til å visualisere sitt eget drømmehjem. Megleren gir her helt konkrete råd til hva du selv kan gjøre, evt tilby profesjonell boligstylist. Vi bruker meget erfarne boligfotografer og vi kan også lage boligfilm for å gi deg en best mulig visuell presentasjon av boligen din

4. Taksering

Når takstmannen kommer på besøk, er det viktig at du er tilgjengelig for spørsmål. Våre takstmenn utarbeider også boligsalgsrapport som er en grundigere rapport enn vanlig verdi- og lånetakst.

5. Markedsføring av din bolig

Når takst og bilder er på plass, kan arbeidet med salgsmaterialet utarbeides. Megler lager blant annet salgsoppgave, vindusplakat, nettannonse, boligfilm eller Facebookannonse. Sammen med megler blir dere enige om hvilke behov for markedsføring din bolig har. Du kjenner boligen din best, og har garantert en mening om hvilke kvaliteter som bør fremheves. Likevel er det nyttig å lytte til råd fra megler.

6. Klargjøring for visning

Sørg for at boligen er ryddet, ren og innbydende. Utgangspunktet er at boligen skal være slik den var ved fotografering. Det er viktig å gi et best mulig førsteinntrykk. Rådfør deg gjerne med megler i forkant. Under og etter visning er det viktig at du er tilgjengelig per telefon, slik at megler enkelt kan svare på spørsmål fra interessenter. Noen ønsker privatvisning, det avtaler du med din megler i hvert enkelt tilfelle.

7. Budrunde

Når visningen er over følger megler opp interessenter både de som har satt seg på liste, og eventuelt andre som har fått tilsendt salgsoppgaven. Hvis det kommer inn bud, leder denne fasen direkte til budrunden. I dag er det lovpålagt at alle bud skal formidles skriftlig til både budgivere, og deg som selger. Det er derfor viktig at du er tilgjengelig på telefonen, og klar for å sende SMS til megler når tiden er inne for å akseptere eller avslå et bud.

8. Forkjøpsrett?

Forkjøpsrett innebærer at medlemmer i samme borettslag eller boligbyggelag har rett til å kjøpe boligen til samme pris som høyeste budgiver. Megler undersøker for deg hvilke regler som gjelder rundt forkjøpsrett i ditt borettslag.

9. Kontraktsmøte

Kjøper og selger skal så snart som mulig møtes på meglers kontor for å signere kjøpekontrakt. Denne skal reflektere salgsoppgaven og andre faktorer som ble avtalt under budrunden. Megler sender akseptbrev med kontraktsutkast på e-post like etter akseptert bud.

10. Overdragelse og oppgjør

Overdragelse kan kun finne sted når hele salgssummen er overført til meglers konto. Forhør deg alltid med megler om dette er gjort. Boligen skal overleveres i den stand som er oppgitt i kjøpekontrakten. Etter at kjøper har gjennomgått boligen, skal alle nøkler overleveres og strømmåler leses av. Deretter signeres overtagelsesprotokoll og leveres til megler. Dersom kjøper mener at boligen har mangler skal disse føres opp i overdragelsesskjemaet. Når tinglysningen av eiendommen er gjennomført, vil du motta oppgjøret. Dersom du har boliglån, vil deler av salgssummen overføres direkte for å innfri dette. Overskytende vil bli overført til din konto.

 

iHUS Facebook

Pressekontakt

Geir Ole Reiakvam
Mob: 922 39 181
geirole@ihus.no

JOBBE I iHUS?
Vi er alltid på jakt etter nye meglertalenter. Vi kan tilby deg spennende jobb i et prestasjonsfremmende miljø. Ta kontakt med vår salgsdirektør Geir Ole Reiakvam på tlf. 922 39 181.

LYST TIL Å STARTE iHUS?
Er du eiendomsmegler og har en drøm om å starte noe eget? Kontakt Geir Ole Reiakvam for å høre mer om iHUS sitt franchisekonsept. Kontakt oss på telefon 922 39 181.

Slider with ID 2 is not found